Flessenpost - Poëzieweek 2021

Poëzieprijs Boontje

Vooreerst onze allerbeste wensen voor een gezond en beter 2021. Dat het een beetje socialer mag zijn.
Uit de grond van ons hart, hopen wij dat jullie allen , incluis jullie vrienden en kennissen en familie, gezond en gelukkig zijn en met volle teugen kunnen genieten van de net iets kleinere dingetjes in het leven!

We begrijpen de bezorgdheid omtrent de uitreiking van de Poëzieprijs Boontje 2020.

Door interne minder aangename aanraking met het lelijke Covid-19 virus moeten wij de boodschap geven dat deze editie verplaatst wordt naar het najaar van 2021.

Het klinkt ongeloofwaardig, doch kunnen wij én willen wij als organisator geen verdere risico’s nemen… Het team zinspiratie en de jury staan volledig achter deze beslissing.

De prijsuitreiking poëzieprijs Boontje editie 2020 (2021) gaat door op zondag 10 oktober 2021!
Om 11u00 in de Bibliotheek Dendermonde, Kerkstraat 111 te 9200 Dendermonde.

ALLE ingezonden gedichten blijven gelden, wij nemen dus ALLE deelnemende gedichten mee naar de editie 2021!

Uiteraard!

Dichters en schrijvers wiens deelnemend gedicht voor de Poëzieprijs Boontje editie 2020 “bekroond” is, of wiens gedicht reeds gepubliceerd is, worden vriendelijk gevraagd een nieuw gedicht in te sturen naar poezieprijsboontje@zinspiratie.be vóór 1 april 2021.

Wij kijken er alvast naar uit!

Gedichtendag - Week van de Poëzie

Gedichtendag is hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Ieder jaar op de laatste donderdag van januari staat de poëzie een dag lang in het zonnetje.
Poëzieliefhebbers in Nederland en Vlaanderen organiseren die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten.
Met Gedichtendag gaat traditiegetrouw de Poëzieweek van start.

Een belangrijk onderdeel van Gedichtendag zijn elk jaar de ruim tweehonderd activiteiten die door heel Nederland en Vlaanderen worden georganiseerd door scholen, bibliotheken, culturele instellingen en particulieren. Zonder hen zou Gedichtendag niet zijn wat het nu is.

Gedichtendag vond voor het eerst plaats op 27 januari 2000 en is gemodelleerd naar de succesvolle 'National Poetry Day' in Engeland.

poezieweek.com
poeziecentrum.be